[O1] Jak sprawdzić ile zostało do przeglądu (QG1) w O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kuvel
    Ambiente
    • 2006
    • 138

Zamieszczone przez hondar
    Wysłany: Wczoraj 11:18

Widze że temat dość ciekawy więc dla OCP sciągam majty i robię tak:

za nowego RSa TDI 2008 rok z Polskiego salonu wezmę:
    Limuzynka - 97000 zł + ubezpieczenie roczne za 1990 lub dwa lata za 3980 zł + bon serwisowy na 500 zł w naszym ASO + złota kara serwisowa
    Combi 99 300 zł + ubezpieczenie roczne 1990 lub dwa lata za 3980 zł + bon serwisowy na 500 zł w naszym ASO + złota karta serwisowa
    ceny brutto z PDI

Przy wyborze pojazdu z ukrainy (ponieważ z tamtąd bierze Wikar) nalezy pamiętać o uboższym wyposażeniu każdej wersji w stosunku do wersji PL (oczywisćie można sobie doposażyć), koszt transportu, koszt rejestracji ok 700 zł (rej kupionego w PL wynosi ok 170 zł), różnicy w ubezpieczeniu, gwarancji no i co również czasami ważne zadatek w tym przypadku wynosi 10% i jest formą bezzwrotną w przypadku rezygnacji a w życiu czasami różnie bywa.
    Ja przyjmuję tylko 2 000 zł zaliczki co w polskim prawie stanowi zwrot w przypadku rezygnacji.

Czy postawiłem kuszące warunki ?
    Szkoda ,że pośpieszyłem się z kupnem skodzianki
    90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?
  • macieks
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 469
    • Octavia III (5E3)
    • CJZA 1.2 TSI 105 KM

Jakiś czas temu widziałem na forum opis jak sprawdzić ile km zostało do przeglądu gdy samochód jest serwisowany w zmiennym okresie QG1. Opis ten dotyczył O2 i w mojej O1 nie działa .
    Czy ktoś zna sposób sprawdzenia jaki przebieg pozostał do przeglądu w O1 :?:
    Moja "oktusia" ma silnik 1,6 BFQ, rocznik 2005.
    Była: O1 1.6 MPI
    Jest: O3 1.2 TSI

Komentarz

• nickmar
      Drive
      • 2007
      • 83

Mam octe z tym samym silnikiem, jednak rowniez nie wiem jak to sprawdzic. W kazdym razie kiedy nadejdzie czas przegladu wyswietli Ci sie na ekraniku przebiegu kilometrow napis service podczas kazdego odpalania samochodu. Wyswietla sie to okolo kilkudziesiat sekund. Chyba ze w komputerze nie masz zapisanej daty kolejnego przegladu, ale to malo prawdopodobne. A jesli chodzi o sprawdzenie ile km zostalo to chyba wylacznie mozna to odczytac przez podlaczenie sie do kompa.

Komentarz

• AdamB
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 8030
        • Octavia IV (NX3)
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Wciśnij pokrętło do kasowania przebiegu dziennego przy wyłączonej stacyjce. Po chwili powinien wyskoczyć ci przebieg do przeglądu, jak potrzymasz dłużej wyskoczy Ci ilość dni do przeglądu. Tak jest w OII więc w OI powinno być tak samo.
        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• macieks
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 469
          • Octavia III (5E3)
          • CJZA 1.2 TSI 105 KM

AdamB, jak pisałem w pierwszym poście: ten sposób (był opisywany na forum)nie działa w O1 :evil:
          nickmar, wiem że zgłosi na 1500 km przed przeglądem, ale chciałbym sprawdzić wcześniej :szeroki_usmiech ile mniej więcej zostało np 2kkm czy 10kkm
          Była: O1 1.6 MPI
          Jest: O3 1.2 TSI

Komentarz

• AdamB
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 8030
            • Octavia IV (NX3)
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez macieks
            AdamB, jak pisałem w pierwszym poście: ten sposób (był opisywany na forum)nie działa w O1 :evil:
            No nie unoś się. Nie mogłem znaleźć opisu do OII jak on wygląda, więc Ci napisałem co wiem. :twisted:
            Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• nickmar
              Drive
              • 2007
              • 83

Zamieszczone przez macieks
              nickmar, wiem że zgłosi na 1500 km przed przeglądem, ale chciałbym sprawdzić wcześniej ile mniej więcej zostało np 2kkm czy 10kkm
              Nie bardzo rozumiem Twoj problem Jesli jestes pierwszym wlascicielem to przeciez masz ksiazke serwisowa, to dosc nowe autko wiec wnioskuje ze serwisujesz je w ASO. W rubryczce ostatniego przegladu na dole musisz miec wpisany przebieg przy ktorym powinienes sie zgloscic na przeglad lub date, w zaleznosci co nastapi wczesniej.
              Ps. Jesli do tej pory nikt nie napisal jak to sprawdzic to nasuwa sie wniosek, ze albo nikt nie wie, albo sie nie da

Komentarz

Pracuję...